Foleon haalt $10 miljoen op in serie C-financiering

Amsterdam, August 12, 2021

Foleon, een SaaS-bedrijf gespecialiseerd in B2B-contentmarketing, kondigt een serie C-financiering van $10 miljoen aan van bestaande investeerders Connected Capital en Newion, ondersteund door ABN AMRO. 

Foleon, opgericht in 2013 en gevestigd te Amsterdam, heeft als missie om iedereen in staat te stellen de content te creëren waar hun doelgroep naar verlangt. Sinds de oprichting heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 1400 klanten verwelkomd, die gezamenlijk meer dan vijftigduizend Foleon Docs hebben gepubliceerd.

Het Foleon-platform klaarmaken voor versnelde samenwerking en creativiteit

"Met deze financiering richten we ons op team groei en productontwikkeling, om zo onze leidende positie in de markt van digitale contentcreatie te versterken", aldus Daan Reijnders, CEO en medeoprichter van Foleon.

Het nieuwe kapitaal wordt ingezet voor de verdere ontwikkeling van het Foleon-platform rond twee hoofdthema's: optimalisatie voor zakelijke gebruikers en het het faciliteren van samenwerking op het gebied van contentcreatie. "We zijn heel bewust bezig om Foleon op te bouwen als platform dat iedereen in zakelijke omgeving in staat stelt om boeiende, aantrekkelijke content te creëren", aldus Joost Galama, CTO en medeoprichter.

Sinds de oprichting van Foleon, is de snelheid waarmee B2B-content wordt gecreëerd én geconsumeerd omhoog geschoten, net als de verwachtingen van B2B-kopers. De manier waarop content wordt gepresenteerd is tegenwoordig van cruciaal belang om de aandacht van potentiële kopers te trekken en vast te houden. Zij verwachten immers dat hun professionele klantervaring een afspiegeling is van hun ervaring als consument. Met andere woorden, B2B-content moet interessant, boeiend en gedenkwaardig zijn.

Met deze financieringsronde kunnen we onze productontwikkeling versnellen om nog meer functies te bouwen, die het onze klanten makkelijker maken om samen te werken en creatieve grenzen te verleggen met Foleon. We gaan samen een mooie tijd tegemoet.  Joost Galama, Foleon CTO en medeoprichter

Praktisch gezien omvatten de toevoegingen aan de Foleon product roadmap het volgende:

- Het verder optimaliseren van de drag-and-drop editor om nog efficiënter en intuïtiever te zijn voor zakelijke gebruikers;

- Het toevoegen van nieuwe functionaliteiten en opties voor het creëren van interactieve content;

- Het verfijnen van functies voor het bewaken van huisstijlen.

Foleon’s managementteam breidt uit

Terwijl Foleon blijft groeien en internationaal blijft uitbreiden, versterkt het ook zijn managementteam. Namelijk met het invullen van twee nieuwe managementposities: Annemieke Matthijssen als Head of People en Richard Tieleman als Chief Financial Officer.

Reijnders: "Het belangrijkste wapen van Foleon is altijd ons team. Dit betekent dat het aantrekken, behouden en koesteren van talent een topprioriteit is." Foleon's nieuwe Head of People, Annemieke Matthijssen, voegt zich bij het team om de betrokkenheid van werknemers te verstevigen, programma's voor loopbaanontwikkeling te creëren en de effectiviteit van werknemers te waarborgen naarmate Foleon groter wordt.

Ook Richard Tieleman is onlangs toegetreden tot Foleon’s managementteam. "Richard versterkt ons als CFO om de strategische groeirichting van het bedrijf te begeleiden, de financiële organisatie verder te ontwikkelen en het bedrijf te laten groeien", legt Reijnders uit.

Richard treedt toe tot de C-suite van Foleon, die verder bestaat uit CTO en medeoprichter Joost Galama, CMO Anoma van Eeden en CEO en medeoprichter Daan Reijnders. 

We kunnen niet blijer zijn met de groei van Foleon in het content experience domein. We geloven heilig in de kracht van het Foleon-platform en de serie B-financiering zal Foleon verder ondersteunen om een begrip te worden in B2B-contentmarketing.  Mathijs Robbens, Managing Partner bij Connected Capital

Newion is even enthousiast over de groei van Foleon:

We zitten in dit vakgebied omdat we niets liever doen dan Nederlandse B2B-bedrijven ondersteunen bij het opschalen en het verkrijgen van internationale klanten en erkenning. We zijn ervan overtuigd dat Foleon op de juiste weg is om te groeien en te bloeien in het internationale B2B content experience domein. Frank Claassen, Managing Partner bij Newion

---

Over Connected Capital

Connected Capital is een onafhankelijke investeerder met een focus op Europese bedrijven die zich differentiëren met SaaS-oplossingen voor de zakelijke markt. Connected Capital biedt zowel kapitaal als intensieve strategische ondersteuning om internationale groei mogelijk te maken. Het bedrijf heeft een professioneel en complementair team van ervaren professionals met een achtergrond in private equity en strategy consulting.

Over Newion

Newion is een venture capital bedrijf uit Amsterdam dat zich focust op investeringen in jonge business-to-business software bedrijven in de Benelux. Sinds de oprichting in 2000, is het bedrijf een van de meest succesvolle VC's in zijn segment. Newion heeft als investeerder een betrokken reputatie en heeft ervaring met investeringen in start- en scale-ups.

Over Foleon

Foleon is a content creation platform that makes it easy for anyone to create interactive content that is 100% on brand. They provide B2B companies with an intuitive drag & drop editor and interactive Foleon Doc format that empowers them to create bespoke digital content experiences that are engaging, intelligent, and scalable.

Most companies are still wasting time, money, and energy on publishing their most valuable content in ineffective legacy formats. PDFs are a headache to produce, a bore to read, and totally void of reader insights. Foleon, on the other hand, offers a modern format that is easy to create, highly engaging, and full of the intelligence you’ve been missing.

Founded in Amsterdam with locations in the US and Europe, Foleon is on a mission to empower companies to create the content their audience craves.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Foleon nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL